Marko Petković
Dodatne informacije
-
Lični podaci
-
Obrazovanje
- Fakultet: Tehnološki fakultet Novi Sad
- Odsek / Grupa / Smer: Ugljeno-hidratna hrana
- Godina diplomiranja: 2006
-
Spisak publikacija
-
Knjige i udžbenici:
Malešević Z., Petković M. (2017): Praktikum za polaganje prijemnog ispita iz opšte, organske i neorganske hemije, VSAR, Aranđelovac.
Marko Petković, Jovana Petrović, Bilјana Pajin Zita Seres, Ivana Lonĉarević, Danica Zarić Dragana Šoronja Simović (2014): Proizvodnja krem proizvoda sa maltitolom, Tehniĉko rešenje je rezultat istraţivanja u periodu 2011-2014. godina u okviru tehnološkog projekta pod nazivom "Razvoj novih funkcionalnih konditorskih proizvoda na bazi ulјarica", TR 31014, finansiranog od strane Ministarstva nauke i tehnološki razvoj Republike Srbije i prihvaćeno od strane PIONIR - Subotica. kao krajnjeg korisnika. Tehniĉko rešenje je odobreno na NN veću Tehnološkog fakulteta, Novom Sadu, na 61. sednici, održanoj 16.01.2015
-
Radovi u časopisima sa IMPACT faktorom:
Marko Petkovic, Biljana Pajin, Zita Seres, Vojislav Banjac (2014): Termička razgradnja kremova sa maltitolom, Journal of Thermal Analysis and Calorimetry, Volume 117, Issue 1 (2014), Page 277–284. doi: 10.1007/s10973–014–3659–9.
Marko M. Petković, Biljana S. Pajin, Jelena M. Tomić (2013): Uticaj temperature i brzine obrtanja mešača na reološke osobine mazivih kremova sa maltitolom, Journal of Food Process Engineering 36, 634–644. doi:10.1111/jfpe.12027.
Marko M. Petkovic, Biljana S. Pajin, Jelena M. Tomic, Aleksandra M. Torbica, Zita I. Seres, Danica B. Zaric, Dragana Soronja Simovic (2012): Teksturalna i senzorna svojstva krem proizvoda sa saharozom i maltitolom, Hemijska Industrija 66 (3), 385–394. doi: 10.2298/HEMIND110902094P
-
Radovi u ostalim časopisima:
Pajin B., Jovanovic O., Petkovic M., Lazic V., Torbica A. (2006): Kvalitet biskvitnog kolača u zavisnosti od tehnoloških karakteristika brašna, Žito-hleb 33, 5-6, 119-124.
Petkovic M. (2009): Primena poliola u konditorskoj industriji, Mlinpek almanah, 164, 19-21.Petkovic M. (2010): Čokoladiranje, Mlinpek almanah 174, 19-21.
Pajin B., Zaric D., Seres Z., Soronja-Simovic D., Loncarević I., Petkovic M. (2011): Uticaj sadržaja čvrstih triglicerida na fizička svojstva čokolade sa sojinim mlekom, Zbornik radova 52. Savetovanje industrije ulja, Herceg Novi, Crna Gora
-
Radovi na domaćim naučnim skupovima:
Marko Petković, Duška Dimitrijević, Vladimir Filipović, Jelena Filipović (2018): Uticaj prirodnog ekstrakta ruzmarina na oksidativnu stabilnost prženog kukuruznog čipsa, XXIII Savetovanje o biotehnologiji, Agronomski fakultet Čačak.