Naučne publikacije akademskog osoblja

NAPOMENA

Za tačnost unetih podataka o publikacijama, naučnim i umetničkim referencama odgovorni su autori.
Datum kreiranja: 30.08.2016.

Jelena Stojanovic

Dodatne informacije

  • Lični podaci

  • Datum rođenja: 15.11.1985
  • Mesto rođenja: Vranje
  • Obrazovanje

  • Fakultet: Tehnološki fakultet
  • Odsek / Grupa / Smer: Prehrambeno inženjerstvo
  • Godina diplomiranja: 2009
  • Spisak publikacija

  • Radovi u časopisima sa IMPACT faktorom:

    Рад у водећем часопису међународног значаја , Р52 (5)


    Рад у врхунском међународном часопису М22 (5)


    1. Nada Nikolić, Jelena Stojanović, Jelena Mitrović, Miodrag Lazić, Ivana Karabegović, Gordana Stojanović, THE ANTIOXIDANT ACTIVITY AND THE COMPOSITION OF FREE AND BOUND PHENOLIC ACIDS IN DOUGH OF WHEAT FLOUR ENRICHED BY Boletus edulis AFTER MIXING AND THERMAL PROCESSING, International Journal of Food Science and Technology,  51 (9) 2016 2019-2025 (Food Science and Technology, 60/124, IF=1,504, za 2015.). DOI : 10. 1111/IJFS. 13172 


     


    Рад у часопису међународног значаја, Р52 (3)


    Рад у међународном часопису, М23 (3)


    1. Nada Nikolić, Zoran B. Todorovićћ, Jelena S. Stojanović, Dragan T. Veličković, Miodrag Lazić, The fatty acids and acylglycerols in chickpea and lentil flour, AgrooFOOD industry Hi-tech, 24 (1) (2013) 66-68 (Food Science and Technology, 117/128, IF=0.225 za 2011.).


    2. Jelena Stojanović, Miodrag Lazić, Gordana Stojanović, Nada Nikolić, Composition and Radical Scavenging Capacity of Phenolic Compounds in Wheat-Chickpea Dough, International Journal of Food Properties, 17 (2014), 1861-1871.


     


     

  • Radovi u ostalim časopisima:

    Рад у часопису националног значаја, Р62 (1,5)


    Рад у часопису националног значаја Р52 (1,5)


    1. Nada Č. Nikolić, Jelena S. Stojanović, Gordana S. Stojanović, Jasna S. Mastilović, Ivana T. Karabegović, Goran M. Petrović, Miodrag L. Lazić, THE EFFECT OF SOME PROTEIN RICH FLOURS ON FARINOGRAPH PROPERTIES OF THE WHEAT FLOUR, Advanced Technologies, 1 (2) (2013) 20-25.


    2. Jelena Stojanović, Nada Nikolić, Miodrag Lazić, Ivana Karabegović, Gordana Stojanović, DPPH radical scavenging capacity and reducing power of free and bound phenolics from wheat and porcino (Boletus edulis) flour, Advanced Technologies, 2 (3) (2014) 52-57.


    3. Nada Nikolić, Jelena Stojanović, Jasna Mastilović, Miodrag Lazić, Ivana Karabegović, Gordana Stojanović, RHEOLOGY PROPERTIES, ACYLGLYCEROLS AND FATTY ACIDS COMPOSITION OF WHEAT FLOUR SUPPLEMENTED WHIT Boletus edulis FLOUR, Advanced Technologies, 42 (2) (2015) 79-85.

  • Radovi na naučnim skupovima međunarodnog značaja:

    Рад саопштен на скупу међународног значаја штампан у целини, Р54 (1)


    Саопштење са међународног скупа штампано у целини, М33 (1)


    1.Nada Č. Nikolić, Jelena S. Stojanović, Miodrag L. Lazić, Ivana T. Karabegović, Saša S. Stojičević, Gordana S. Stojanović, THE CONTENT AND RADICAL SCAVENGING CAPACITY OF PHENOLIC COMPOUNDS FROM BLACK RADISH ROOTS OF VARIOUS SIZES, 6th Central European Food Congress on Food, Novi Sad, 23-26. maj, 2012, Proceedings, str. 29-33.


    2. Nada Č. Nikolić, Jelena S. Stojanović, Zoran B. Todorović, Suzana M. Cakić, Gordana S. Stojanović, THE FATTY ACIDS ACYLGLYCEROLS CONTENT AND COMPOSITION OF CHICKPEA FLOUR, 6th Central European Food Congress on Food, Novi Sad, 23-26. maj, 2012, Proceedings, str. 502-506.


     


    Рад саопштен на скупу међународног значаја штампан у изводу, Р72 (0,5)


    Саопштење са међународног скупа штампано у изводу, М34 (0,5)


    1. Nada Nikolić, Jelena Stojanović, Novica Ristić, Gordana Stojanović, Zoran Todorović, Ivana Karabegović, Miodrag Lazić, Phenolic compounds and antioxidant capacityof lentil (Lens culinaris L.) flour, Belgrade Food International conference - Food, Health and Well Being, Belgrade, 26-28. 11. 2012., Book of abstracts, P.2.13., str. 83.


    2. Nada Č. Nikolić, Jelena S. Stojanović, Goran M. Petrović, Ivana T. Karabegović. Dragan T. Veličković, Miodrag L. Lazić, Content and composition of phenolic compounds wheat flour and its dough, 3rd International conferences Sustainable postharvest and food technologies-INOPTEP 2013, 21-26, april, 2013., Vrnjačka banja, Proceedings, str. 342.


    3. Jelena S. Stojanović, Nada Č. Nikolić, Ivana T. Karabegović, Gordana S. Stojanović, Goran M. Petrović, Saša Stojičević, Miodrag L. Lazić. Total phenolic content and radical scavenging capacity of mixture of wheat and Boletus edulis flour, 3rd International conferences Sustainable postharvest and food technologies-INOPTEP 2013, 21-26, april, 2013., Vrnjačka banja, Proceedings, str. 354.


    4. Jelena Stojanović, Nada Nikolić, Miodrag Lazić, Ivana Karabegović, Gordana Stojanovoć, Scavenging capacity of DPPH radical and reducing power of free and bound phenolics from porcino (Boletus edulis) flour, International conference on natural products utilization: From plants to pharmacy shelf, 3-6 novembar, 2013., Bansko, Bulgaria, Book of abstracts, PP 86, str. 164.


    5. Nada Nikolić, Jelena Stojanović, Miodrag Lazić, Ivana Karabegović. Saša Stojičević, Jasna Mastilović, Effect of dough mixing on scavenging capacity of free and bound phenolics from mixture of wheat and porcino (Boletus edulis) flour, II International Congress Food Technolog, Quality and Safety, 28-30. 10. 2014. Novi Sad, Abstract book, str, 60.

  • Radovi na domaćim naučnim skupovima:

    Рад саопштен на скупу националног значаја штампан у целини, Р65 (0,65)


    Саопштење са скупа националног значаја штампан у целини, Р63 (0,5)


    1. Nada Nikolić, Marijana Denčić, Jelena Stojanović, Blaga Radovanović, Miodrag Lazić, Comparative analysis of content and radical scavenging capacity of phenolic compounds from black and white mustard, XVII Savetovanje o biotehnologiji, Čačak, Srbija, 6-7. 4. 2012., Zbornik radova, str. 398-403.


     


    Рад саопштен на скупу националног значаја штампан у изводу, Р73 (0,2)


    Саопштење са националног скупа штампано у изводу, М64 (0,2)


    1. Nikolić Nada, Denčić Marijana, Stojanović Jelena, Stojanović Gordana, Lazić Miodrag, Comparative Analysis of content and radical scavenging capasity of phenolic compounds from black, white and piment pepper, 7th Conference on Medicinal and Aromatic Plants of Southeast European Countries, Subotica, 28-30 Maj, 2012., Book of Abstracts, str. 53.


    2. Jelena Stojanović, nada Nikolić, Ivana Karabegović, Miodrag Lazić. Jasna Mastilović, Nutritional and energetic value of wheat and Boletus edulis mushroom flour mixture, 12. Kongres o ishrani, Beograd, 31-3. Novembar, 2012., Izvod radova, str. 109-110.


    3. Nada Nikolić, Jelena Stojanović, Gordana Stojanović, Goran petrović, Saša Stojičević, Dušanka Kitić, SASTAV MASNIH KISELINA MEŠAVINE PŠENIČNOG I BRAŠNA PEČURKE Boletus edulis, X Simpozijum savremene tehnologije i privredni razvoj, 22-23. Oktobar, 2013., Leskovac, Zbornik izvoda radova, BPT-10, str. 60.


    4. Jelena Stojanović, Nada Nikolić, Zoran Todorović, Ivana Karabegović, Dragan Veličković, Miodrag Lazić, SADRŽAJ LIPIDA I SASTAV ACILGLICEROLA MEŠAVINE PŠENIČNOG I BRAŠNA PEČURKE Boletus edulis, X Simpozijum savremene tehnologije i privredni razvoj, 22-23. Oktobar, 2013., Leskovac, Zbornik izvoda radova, BPT-11, str. 61.


    5. Nada Nikolić, Jelena Stojanović, Marija Mičić, Miodrag Lazić, Ivana Karabegović, Gordana Stojanović, Scavenging capacity of DPPH  radical and reducing power of free and bound phenolics of wheat flou," Okolišni potencijali, održivi razvoj i proizvodnja hrane", 14-15. Novembar 2013, Tuzla, Bosna i Hercegovina, Zbornik sažetaka,  str. 45.


    6. Nada Nikolić, Jelena Stojanović, Miodrag Lazić, Ivana Karabegović, Gordana Stojanović, Jasna Mastilović, THE EFFECT OF DOUGHT MIXING ON THE REDUCING POWER OF FREE AND BOUND PHENOLICS FROM THE MIXTURE OF WHEAT AND PORCINO (Boletus edulis) FLOUR, XI Simpozijum i privredni razvoj, Leskovac, 23 i 24 oktobar, 2015, Zbornik izvoda radova, str. 77.


     

Poslednji put izmenjeno četvrtak, 03 novembar 2016 14:30